Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:01

Merkezimiz bünyesinde tıbbi ve aromatik Bitkiler koleksiyon ve araştırma alanlarımız oluşturmaya başlanmıştır. Yağ gülü, lavanta, biberiye, kekik, adaçayı, altınotu, civanperçemi, tıbbi papatya, rezene, kişniş ve nane tür ve çeşitlerinin bulunduğu yaklaşık 30.000 tıbbi ve aromatik bitki fidesi 12 da’lık bir alanda ıslah ve adaptasyon çalışmaları için 2020 yılı içerisinde toprakla buluşturulmuştur. Halen daha araştırma alanlarının genişletme çabası ile 2021 ve 2022 yıllarında 20 da’lık bir üretim ve araştırma sahasını merkezimiz bünyesinde oluşturulmaya çalışılmaktadır. Farklı ülkelerden ve ülkemizden floradan veya kültür koşullarından temin edilen yaklaşık 100’e yakın farklı bitki türü araştırma ve uygulama alanlarımızda olacaktır. Bu türler içerisinde ekonomik değeri olanlar belirlenerek Göller Bölgesi iklim ve toprak koşullarına adapte olabilen, yüksek verim ve istenilen standartlarda kaliteye sahip türlerin geliştirme çalışmaları sayesinde bölge ve ülke tarımına ve endüstrisine kazandırılmaya çalışılacaktır.

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencilerinin desteği ile aromatik bitki tohumlarımızın viyollere ekimi

Tohumlarımızın çıkış sonrası görüntüleri

Dikim olgunluğuna gelmiş bazı aromatik bitki fidelerimiz

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencilerinin desteği ile çelikten fide üretimlerimiz